04 اردیبهشت 1395 - 9:40 شناسه خبر: 4247 نسخه چاپی

کنفرانس توسعه روابط تجاری ایران و روسیه برگزار شد

بررسی ابعاد همکاری اقتصادی ایران و روسیه در حوزه کشاورزی وغذا

بررسی ابعاد همکاری اقتصادی ایران و روسیه در حوزه کشاورزی وغذا کنفرانس توسعه روابط تجاری ایران و روسیه برگزار شد
دبیرکل کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران در کنفرانس سه روزه توسعه روابط تجاری ایران و روسیه در شهر آستاراخان زمینه همکاری دو کشور در حوزه غذا و ک ...

دبیرکل کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران در کنفرانس سه روزه توسعه روابط تجاری ایران و روسیه در شهر آستاراخان زمینه همکاری دو کشور در حوزه غذا و کشاورزی، امکان صادرات این بخش و تقویت روابط در صنایع لبنی، شیرینی و شکلات را امیدوار کننده عنوان کرد.

 

به گزارش روابط عمومی کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران، هیأت اقتصادی روسیه به سرپرستی معاون وزیر کشاورزی این کشور دو ماه قبل به ایران سفر کرد و طی آن ضمن بررسی زمینه‌های همکاری دو کشور، از فعالان صنعت غذا و کشاورزی ایران دعوت شد تا در کنفرانس توسعه روابط تجاری ایران و روسیه حضور داشته باشند.

گفتنی است، کنفرانس مذکور دوم اردیبهشت کار خود را در آستارخان آغاز کرده و به دعوت اتحادیه غلات روسیه جمعی از فعالان صنایع غذایی و تجار حوزه غلات ایران در قالب هیأتی اقتصادی برای شرکت در این کنفرانس به روسیه سفر کرده‌اند.

دبیرکل کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران با حضور در کنفرانس توسعه روابط تجاری ایران و روسیه به معرفی ظرفیت‌های دو طرف در حوزه صنایع غذایی و کشاورزی پرداخت و معتقد است که دو کشور می‌توانند متناسب با مزیت‌هایی که نسبت به یکدیگر دارند از طریق همکاری‌های اقتصادی به رشد و توسعه کشور خود کمک کنند.

بر اساس اظهارات کاوه زرگران حضور نمایندگان اینداستریال بانک از روسیه که یکی از قدرتمندترین بانک‌های این کشور است و دو بانک ایرانی خاورمیانه و توسعه تعاون در این کنفرانس بیانگر جدیت دو طرف در رفع موانع بانکی و پولی در راستای توسعه مناسبات اقتصادی است.

رئیس کمیسون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران با نگاه به لازمه‌های توسعه مناسبات اقتصادی بین کشورها یادر آور شد که یکی از مهمترین عوامل رشد روابط بین‌المللی یک کشور نبود موانع پولی و بانکی است تا تجار و فعالان اقتصادی بتوانند نقل و انتقالات ارزی خود را به سهولت انجام دهند.

زرگران ضمن بیان توانمندی‌ها و زمینه‌های کاری مشترک، اطلاعات آماری از میزان تولید و نیازهای کشور در زمینه غلات، جزئیات مربوط به میزان سطح زیر کشت، نوسانات تولید و واردات محصولات کشاورزی و غذایی به ایران در طول یک دهه گذشته، سیاست‌های فعلی کشور درباره تولید و واردات گندم، ذرت و جو، وضعیت کارخانه‌های روغن‌کشی که دانه‌های روغنی مصرف می‌کنند از جمله دانه آفتابگردان و سویا و برنامه‌های تعیین شده در راستای تقویت این بخش را ارائه کرد.

لازم به ذکر است، وزارت جهاد کشاورزی ایران با توجه به توانمندی‌های کشور در بخش روغن‌کشی در سیاست‌های جدید مبنی بر واردات دانه‌های روغنی به جای روغن خام و توسعه اشتغال اقدامات موثری انجام داده، بدین ترتیب در این کنفرانس پیشنهاد شد که روسیه به جای فروش روغن خام به ایران به فکر فروش دانه‌های روغنی باشد.

در این کنفرانس نمایندگان شرکت‌های بزرگ غذایی و کارخانه‌های خوراک دام حضور دارند که در خلال برگزاری نشست‌های تخصصی ضمن آشنایی با ظرفیت‌های روسیه از کارخانه‌های تولیدی و تجهیزات بندری از جمله بنادر پورت آستارخان، پورت ماهاچ کالا و بنادر شخصی دیگر با ظرفیت‌های مختلف ذخیره‌سازی گندم بازدید کردند.

بر اساس اظهارات دبیرکل کانون انجمن‌های صنایع غذایی، ظرفیت ذخیره گندم در پورت ماهاچ کالا در حدود ?? هزار تن است که با احتساب انبارهای جانبی ظرفیت بیشتری در برمی‌گیرد. همچنین این بندر در حوزه صادرات الوار فعال است.

وی منطقه آستاراخان را در امر مراودات بین دو کشور مهم و حساس ارزیابی و خاطر نشان کرد: رویکرد بخش خصوصی و دولتی دو کشور در توسعه مناسبات اقتصادی خلاصه می‌شود که در همین رابطه روسیه تلاش می‌کند، امکانات و تاسیسات لازم را در آستارخان فراهم کند به گونه‌ای که دو کشور تامین کننده کالاهای یکدیگر باشند.